369
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-369,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-7.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21937
Title Image

FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder een overzicht van veelvoorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via het contactformulier. Ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden!

Hoe gaat een Equine Assisted Coach sessie in zijn werk?

Na het inplannen van een afspraak ontvang je van mij per e-mail een inschrijfformulier en aanvullende informatie voorafgaand aan de afspraak. Bij een eerste afspraak starten we met een kort intakegesprek, waarin we jouw coachvraag en verwachtingen van het de sessie of het traject bespreken. Vervolgens gaan we naar de paarden en laat ik jou, samen met de paarden, ervaren, experimenteren en reflecteren. Dit kan onder andere door middel van activiteiten die altijd naast – en nooit op! – het paard zullen plaatsvinden. Tussendoor geef ik je, door middel van het teruggeven van objectieve observaties, de ruimte om te reflecteren op hetgeen er in de sessie gebeurt. Na het afronden van de sessie bedanken we de paarden en bespreken we samen kort nog even na wat jij uit deze sessie meeneemt.

Is ervaring met paarden noodzakelijk?

Nee, het is zeker niet nodig om ervaring te hebben met paarden. De sessies en de activiteiten die hierin kunnen worden uitgevoerd vinden altijd naast het paard plaats en nooit op het paard.

Gaat een sessie ook door bij slecht weer?

In principe gaan de sessies altijd door, ook als het regent of koud is. In geval van storm, onweer of extreme regen kunnen we de sessie in overleg verplaatsen.

In geval van extreme hitte zullen er overdag geen sessies plaatsvinden, om het welzijn van de paarden te waarborgen. Hebben we een afspraak staan midden op de dag? Dan kijk ik in overleg met jou of we deze sessie kunnen verplaatsen naar vroeger- of later op de dag.

Mochten bovenstaande weersomstandigheden voorspeld zijn, neem ik contact met je op.

Wat moet ik meenemen naar een Equine Assisted Coach sessie?

De sessies vinden altijd buiten plaats. Zorg daarom voor stevige schoenen die vies kunnen worden. Afhankelijk van het weer raad ik je aan om warme (waterdichte) kleding mee te nemen. Bij zonnig weer is het handig om een petje en/of zonnebril en eventueel zonnebrand crème mee te nemen. Daarnaast is het goed om een flesje wat en eventueel iets te eten bij je te hebben.

Is het nodig om van tevoren mijn coachvraag duidelijk te hebben?

Vanuit het hier en nu kijken we wat zich aandient. Het kan zijn dat een mogelijke coachvraag nog (onbewust) onder de oppervlakte ligt. We werken, met open houding, vanuit wat zich aandient tijdens de sessie. Samen met de paarden onderzoeken we wat er voor jou speelt en hoe jij hierin jouw pad kunt volgen. Het is dus niet erg als je van tevoren (nog) geen duidelijke coachvraag hebt.