Grip op stress

Herken je dat gevoel dat je overloopt? Je voelt je overweldigd en blijft maar ‘aan’ staan. Je vindt het lastig om te ontspannen. Je slaapt slecht en je piekert veel. Je bent snel geïrriteerd of je hebt vaak huilbuien. Gewoon omdat het je te veel wordt. Je hebt veel spanning in je lijf en het lukt je niet goed om de spanning te laten zakken. 

Workshop ‘GRIP OP STRESS’

Als je stress ervaart, gebeurt er op onbewust niveau veel in je lichaam. Je zenuwstelsel fungeert als je persoonlijke beveiligingssysteem en gaat tijdens stress automatisch in een overlevingsstand. Hierdoor gaat onder andere je hartslag omhoog, versnelt je ademhaling en worden stresshormonen aangemaakt. 

De meeste mensen zijn zich niet bewust van al deze automatische processen en luisteren – onbedoeld – niet goed naar hun lichaam. Hierdoor is het lichaam genoodzaakt om steeds grotere signalen af te geven. Net zolang totdat we luisteren en beter voor onszelf gaan zorgen. We begrijpen de signalen niet altijd goed of proberen het gevoel van stress op een inefficiënte manier op te lossen. 

Ook als je nog niet tegen het randje van overspannenheid of burn-out aan zit, kun je veel stress ervaren en de behoefte hebben de reacties van je zenuwstelsel beter te begrijpen. Hierdoor ben je in staat effectiever met stress om te gaan. Je bent in staat jezelf beter in balans te houden en stress te reguleren.

Samen met mijn collega Caja Revenich ontwikkelde ik de workshop "Grip op Stress".  

Dit is voor jou als jij:

Dé workshop waarin jij kennismaakt met de theorie over het autonoom zenuwstelsel, de Polyvagaaltheorie en de vertaalslag van deze theorie maakt naar jouw dagelijks leven. Gedurende 4 uur nemen we je mee in de Polyvagaaltheorie en krijg jij inzicht in jouw autonoom zenuwstelsel. We vertellen je over hartcoherent ademen. De theorie brengen we meteen in praktijk door middel van praktische oefeningen, zowel binnen als buiten, waarmee jij jezelf leert reguleren.  

Aan het eind van de workshop heb jij: 

Inclusief uitgebreid werkboek van 45+ pagina’s.

Voor aanvang van de workshop hebben we een online kennismakingsgesprek van 30 minuten waarin we jouw persoonlijke doel voor de workshop bespreken. Dit is geheel vrijblijvend.  

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe data gepland voor de workshop. Heb je interesse?