104
page-template-default,page,page-id-104,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-7.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21937
Title Image

Over EQ Balance

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Mirjam Rakers (1991). Al zolang ik mij kan herinneren zijn mijn twee grote passies paarden en mensen. Vanaf jonge leeftijd ben ik bij de paarden te vinden en heb ik verzorgpaarden gehad.

 

In 2014 wandelde Flo mijn leven in. Vanaf het eerste moment wist ik dat wij bij elkaar hoorden en zo kocht ik, tijdens mijn studie, mijn eerste eigen paard. Flo was een gentle soul die iedereen binnen no time op zijn of haar gemak wist te stellen! We hebben samen veel meegemaakt en mede door onze reis samen ben ik mij meer met rechtrichten aan de hand en het natural horsemanship gaan bezighouden. Mijn connectie met Flo maakte me steeds meer geïnteresseerd in het inzetten van paarden – in het coachen en begeleiden van mensen.

Na het afronden van mijn master klinische psychologie ben ik de afgelopen jaren werkzaam geweest als psycholoog. Hoewel ik mijn werk altijd erg leuk heb gevonden, bleef mijn wens om mijn passie voor mensen te willen combineren met mijn passie voor paarden sterker worden. Nadat ik in 2018 burn-out raakte besloot ik dat ik iets wilde veranderen.

 

Eind 2019 heb ik besloten het roer om te gooien, mijn baan bij een grote GGZ organisatie op te zeggen en mij in te schrijven voor de opleiding Equine Assisted Coach! Sinds begin 2020 heb ik mijn eigen bedrijf en ben ik begonnen met de opleiding Equine Assisted Coaching aan de Keulseweg. Meteen voelde ik… dit is het! Momenteel combineer ik mijn werk als psycholoog met het werken als coach samen met de paarden.

Energie haal ik uit het werken met paarden en het ondersteunen en begeleiden van mensen in hun ontwikkelproces. Ik vind niets mooier dan jouw groei en ontwikkeling te kunnen faciliteren, samen met de paarden! Openheid, vertrouwen, zorgvuldigheid en op de nodige momenten ook humor zijn voor mij belangrijke eigenschappen die ik in mijn werk inzet.

 

Ik bied jou graag een veilige omgeving, waarin alles mag zijn en waarin jij je vrij voelt om te onderzoeken wat jouw drijft en wat jij nodig hebt om stappen richting jouw doel te zetten. Hierbij geloof ik dat de oplossingen en benodigde vaardigheden al in jou zitten. Ik help je graag verder te ontdekken en ontwikkelen!

De paarden

Even voorstellen, kom jij kennismaken met deze toppers?

Flo

Mijn allergrootste paardenvriend en inspiratie! Met veel verdriet heb ik in 2018 afscheid moeten nemen van Flo. Hij is echter wel heel belangrijk geweest in de keuze om mijn droom te volgen. Op zijn manier is hij onderdeel van EQ Balance en daarom verdient hij een ereplekje!

Tess

Sterk, nieuwsgierig, eerlijk, puur….en ook een tikkeltje eigenwijs! Tess is een 8-jarige Konik merrie en ze doet haar ras eer aan! Met haar bijzondere kleur en lieve uitstraling voelen veel mensen zich gelijk tot haar aangetrokken. Als Konik staat Tess nog heel dicht bij het ‘oerpaard’ en dit uit zich in prachtige feedback die zij aan mensen geeft!

Jody

Jody heeft met haar mooie witte manen een hoog ‘knuffelgehalte’. Met haar 21 jaar is ze de oudste van het stel, maar ze is nog zo fit als een hoentje! Ze vindt het coachen erg leuk en haar karakter doet zeker niet onder voor haar grootte!

Faith

Waar Flaire is.. is Faith meestal ook! Faith is een super knappe shetlander merrie van 8 jaar oud. Samen met haar halfzusje Flaire vormt Faith een dynamisch duo. Faith is vaak nieuwsgierig en komt al gauw even contact maken. Kom jij deze twee knappe dames ontmoeten?

Flaire

Je moet soms even met je ogen knipperen.. want zoveel lijken ze op elkaar! Flaire is het halfzusje van Faith en ook al zo knap. Flaire kijkt vaak even de kat uit de boom, maar vindt het ook heerlijk om in de spotlight te staan. Kun jij zien wie wie is?

Kiana

Kiana is een knappe vos merrie met een mooie witte bles. Een gevoelige dame, die zowel heel teder als duidelijk kan zijn. Kiana werkt het liefst samen met Vicky en Kiliac en kiest tijdens de sessies altijd zelf het moment waarop zij mee komt doen.

Vicky

Vicky is een knappe Fjordenmerrie van 15 jaar en staat samen met Kiana en Kiliac. Vicky is een lieve een stabiele merrie, maar heeft ook zeker haar eigen mening. Ze is vaak op een rustige manier aanwezig tijdens de sessie.

Kiliac

Kiliac is, ondanks zijn formaat, een heus heertje! Met zijn knappe looks steelt hij graag de show, maar stiekem is hij ontzettend lief. Ondanks dat hij heel stoer is, is Kiliac liever niet alleen. Hij coacht dan ook het liefst samen met zijn twee vriendinnen, Kiana en Vicky.